Röplabda

2020 szeptemberében megalakult az egyesület röplabda szakosztálya, ekkortól a Magyar Röplabda Szövetség felvette tagjai közé a mi szakosztályunkat.
Miért éppen a röplabda?
A szatmári térségben van hagyománya a röplabda sportágnak. Az Erdőháton és a Tiszaháton is volt röplabdás élet régebben. Elszigetelten találunk olyan oktatási intézményeket, ahol próbálkoznak a sportág népszerűsítésével, gyerekek képzésével. Azonban ellenfelek, versenytársak hiányában a kezdeményezések abba is maradnak.
A gimnáziumban is elkezdtük a röplabdás gyerekek képzését, versenyeztetését, melyet egyesületi keretek közé szeretnénk vinni. Eddig a diákolimpia küzdelmei jelentették a versenyzést tanulóink számára. A szülők szemében is vonzó lehet egy olyan sportág, ahol nincs test-test elleni küzdelem, hiszen a csapatok két térfelen helyezkednek el, ami hálóval van elválasztva.
2021 januárjában végre elkezdődhet az érdemi munka, melyet már sokan várnak. Mára sikerült megtalálni azt a lelkes szakember gárdát, akik részt akarnak venni a közös munkában, eddigi tevékenységük során jelentős tapasztalatra tettek szert a röplabda oktatása kapcsán és/vagy játékosmúlttal rendelkeznek.
Kiknek ajánljuk, kiket várunk?

  • akik kipróbálnának valamilyen új sportágat
  • akik eddig is szerettek röplabdázni, csak nem volt lehetőségük hol és kivel játszani
  • elsősorban lányok jelentkezését várjuk
  • korosztáy: 9-18 éves (megfelelő létszám esetén alsó tagozatos lányoknak is indul)

Hogyan tudsz csatlakozni, jelentkezni?
Bármilyen kérdés esetén a megadott elérhetőségeken lehet keresni Kókán József röplabda szakosztályvezetőt!